Sigurne pobjede Katarine i Želje

Četvrtfinale rukometnog kupa BiH za žene

Sigurne pobjede Katarine i Želje

A. Beganović

U okviru četvrtfinala rukometnog kupa Bosne i Hercegovine za žene odigrana su još dva susreta. Nakon što je sinoć Borac slavio u Prijedoru isto je pošlo za rukom i rukometašicama Željezničara i Katarine.

Željezničar je na svom parketu dočekao ekipu Jedinstva i zabilježio pobjedu rezultatom 31:26. Utakmica je mogla zadovoljiti prisutne gledaoce, a rukometašice Želje cijeli tok susreta bile su u vodstvu, pa su na kraju zasluženo slavile.

Kod Želje najbolje su bile Halilović sa 7, te Sarajlić i Muharemović sa po 6 golova, dok je gošće iz Tuzle predvodila Đurić sa 14 golova.

U Mostaru su se sastale ekipe Katarine i Živinica, a domaće rukometašice su zabilježile ubjedljivu pobjedu od 10 golova razlike te tako već jednom nogom zakoračile u polufinale.

Od samog početka susreta ekipa Katarine igrala je puno bolje, pa je samo bilo neizvjesno sa koliko golova prednosti će krenuti na revanš susret.

Četvrtfinale rukometnog kupa BiH za žene, rezultati:
Mira – Borac 28:32
Željezničar – Jedinstvo 31:26
Katarina – Živinice 37:27

Susret između Ilidže i Ljubuškog odgođen je za srijedu, a uzvratne utakmice su na rasporedu 20. i 21. marta.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.