Sigurne pobjede Njemačke i Danske

Svjetsko prvenstvo

Sigurne pobjede Njemačke i Danske

E. Škorić

Rukometaši Njemačke i Danske ostvarili su pobjede u četvrtom kolu Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Njemačka je četvrtu pobjedu upisala u duelu s Bjelorusijom (31:25). Iako je Njemačka bila favorit, Bjelorusi su se dobro držali dobar dio utakmice.

Igralo se gol za gol u prvom dijelu, a nakon pola sata igre rezultat je glasio 16:16. Nijemci prave 3:0 seriju na početku drugog dijela, pa se Bjelorusi više nisu uspjeli vratiti.

Na kraju je Njemačka trijumfovala sa šest golova prednosti (31:25). Steffen Fath postigao je šest golova u pobjedi Njmačke, a najbolji u redovima Bjelorusije bili su Aliaksei Shynkel, Arstem Karalek i Siarhei Shylovich sa po četiri postignuta gola.

Danska je u grupi D stigla također do četvrte pobjede, pošto je sa 30:26 bila bolja od Bahreina. Danci su bili veliki favoriti, pa je Bahrein na kraju dobro i prošao. Henrikh Toft je bio najefikasniji u Danskoj sa šest, dok je Michael Damgaard postigao pet golova. Mohamed Habib i Komail Ali Mahfodh su postigli po šest golova na drugoj strani.

Danska - Bahrein 30:26

Danska: Landin, Green, Kirkelokke, M. Landin 4, Mortensen 1, Noddesbo, Svan Lasse 2, Lindberg 2, H. Toft 2, Mollgaard 1, Sondegaard 3, H. Toft 6, Hansen 2, Olsen, Damgaard 5, Andersson 2.

Bahrein: Jasim, A. Husain, Khamis, Abdulla 1, Merza 3, Mohamed, Abdulqader, Merza Salman 3, Basham, Jassim Ahmed 1, Mohamed Jasim, Ali Mahfoodh 6, Abbas 1, Abdulla 1, Hasib 6, Ali Aysayyad 4.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi