Sjajna Ilić odvela Dubicu do senzacije u Mejdanu

Labudice poražene na domaćem terenu

Sjajna Ilić odvela Dubicu do senzacije u Mejdanu

E. Dindić

U okviru 6.kola  Premijer lige BiH za rukometašice  derbi u Mejdanu odigrale su ekipe  OŽRK Jedinstva i ekipe Dubice. U jednom zanimljivom susretu, na kraju ekipa Dubice upisala je pobjedu u Mejdanu rezultatom 24:27 (8:14). 

Sjajno prvo poluvrijeme gošći iz Dubice, kažnjavale su svaku grešku domaće ekipe. Nakon prvih 30.minuta susreta rezultat je glasio 14:8 u korist gošći iz Dubice. 

U nastavku domaće rukometašice se bude i dolaze na gol zaostatka, ali to je bilo sve od njih u ovom susretu. Na kraju prvoklasno iznenađenje Dubica rezultatom 27:24, odnosi zaslužena tri boda i na kraju upisuje veliku pobjedu. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

U redovima pobjedničkog tima najefikasnije su bile Jovana Ilić sa 12 i Ana Pejaković sa sedam postignutih golova. Kod neprepoznatljivih Labudica Matea Šumelj je postigla šest, Dejana Kulić pet, a povratnica Neira Midžić četiri gola.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi