Sjajna partija Vražalića u trijumfu Bešiktaša

Liga prvaka

Sjajna partija Vražalića u trijumfu Bešiktaša

E. Škorić

Rukometaši Bešiktaša, Presova i Nantesa slavili su pobjede u mečevima 10. kola Lige prvaka.

Bešiktaš je u sklopu 10. kola grupe D sa 29:27 pobijedio Dinamo iz Bukurešta, te je stigao do petog trijumfa.

Od početka su domaći vodili, a na poluvremenu je bilo 14:12. Potom su u turskom timu došli do pet golova prednosti i Dinamo nije uspio da se vrati, pa je na kraju doživio poraz.

Tzbahar je sa šest goova vodio Bešiktaš do pobjede, Ninčević je postigao pet pogodaka, baš kao i Pribrak, te bh. reprezentativac Faruk Vražalić, dok je Vranković sa sedam golova bio najbolji u gostujućem timu.

Presov je sa 30:27 pobijedio La Rioju uz četiri gola našeg Jankovića, dok je Nantes trijumfovao sa 34:29 u gostima kod portugalske Brage. Benjamin Burić je nastupio za goste.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti