Skandal u režiji Mucića i Miličevića!

Ovo još nije viđeno niti u Bosni i Hercegovini

Skandal u režiji Mucića i Miličevića!

O. Lekić

Stanislav Mucić i Zdravko Miličević, članovi Predsjedništva Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine,  održali su fantomsku sjednicu predsjedništva RS na kojoj su za selektora A selekcije izabrali Josipa Glavaša.

Pomenuti dvojac na ovu sjednicu uopšte nije zvao trećeg člana Predsjedništva, Mirsada Sirću, iako se u dokumentima do kojih je došao SportSport.ba jasno vidi da su Mucić i Miličević pokušali u svu priču uvući i Sirću.

Saopštenje za javnost na adresu pojedinih bh. medija poslala je izvjesna Marija Primorac, inače tajnica Stansilava Mucića, a isto smo dobili uz pomoć kolega i prenosimo vam ga u cijelosti.

"Poštovani, Predsjedništvo Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine donijelo je odluku o v.d. selektora i stručnog tima. Sjednica predsjedništva održana je 15.10.2011. a donesene su sljedeće odluke.

Selektor rukometne  reprezentacije Bosne i Hercegovine je gospodin Josip Glavaš.

Stručni tim imenovan je u sljedećem sastavu:
Osman Ahmetović
Dragan Marković-  trener
Nebojša Golić-  tim manager
Mirza Muzurović- direktor

V.d. selektor i stručni tim se odlukom predsjedništva postavljaju za ciklus predkvalifikacija za Svjetsko rukometno prvenstvo", navodi se u saopštenju.

Odmah stigao demant


Međutim, da su Mucić i Miličević učinili sve na svoju ruku, odnosno bez prisustva trećeg člana Predsjedništva Mirsada Sirće svjedoći i demant od istog, koji vam također prenosimo u cijelosti.

"Poštovani, povodom navodnog i falsifikovanog priopćenja za javnost koje Vam je upućeno od strane nelegalne osobe , te takozvanih odluka Predsjedništva Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine , a koje se tiču navodnog imenovanja selektora i stručnog štaba muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine, dostavljam Vam demanti ovog priopćenja.

Naime, Predsjedništvo Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, niti je održalo sjednicu Predsjedništva Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine a samim tim nije ni donijelo bilo kakvu odluku o imenovanju selektora i stručnog štaba muške seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine.

Ovakav način i ponašanja koja nisu u skladu sa Statutom Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine, članova Predsjedništva Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine koji se nalaze u potpisu ovog priopćenja , gospodina Mucić Stanislava i gospodina Zdravka Miličevića su krajnje neprimjerena, neutemeljena , netačna i nelegalna.

Dostavljanje ovakvog krivotvorenog dopisa medijima sa potpisanim i mojim imenom, bez mog znanja i bez ikakvog pravnog ili bilo kojeg drugog uporišta su za mene lično strašna i apsolutno nelegalna i podliježu disciplinskoj odgovornosti, te odgovornosti u skladu sa pravnim propisima ove zemlje osoba odgovornih za dostavljanje ovakvog jednog propćenja.

Dakle, ovo priopćenje za javnost koje vam je dostavljeno je nelegalno , pravno neutemeljeno i  ne proizvodi nikakvu pravnu snagu", navodi se u Sirćinom demantu.

Na kraju treba naglasiti da se selektor nacionalnog tima po pravilniku Rukometnog saveza BiH bira konkursom, koji je nedavno i raspisan, a Glavaš se na isti nije ni prijavio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.