Skauti iznenadili Borac

Kup BiH za rukometaše

Skauti iznenadili Borac

A. Beganović

Na završnom turniru Kupa Bosne i Hercegovine za rukometaše pored sarajevske Bosne učestvovat će Izviđač, Goražde i Krivaja.

Veliko iznenađenje u četvrtfinalnim susretima napravili su rukometaši Izviđača iz Ljubuškog koji su preko favoriziranog Borca uspjeli se domoći polufinala. Nakon što su u Ljubuškom popularni Skauti slavili sa četiri gola razlike (28:24) u Banja Luci su poraženi sa tri gola razlike (30:33), pa su tako obezbjedili nastup na završnom turniru.

Iako su u prvom susretu u Goraždu rukometaši Gradačca poraženi sa samo dva gola razlike (34:36) pred svojim navijačima sinoć nisu uspjeli anulirati minus, odnosno pretrpjeli su još jedan poraz. Goražde je bilo mnogo uvjerljivije nego u prvom susretu (33:25), pa je sasvim zasluženo obezbjedilo prolaz u polufinale.

Konjuh je u revanš susretu u Živinicama pobijedio Krivaju (29:22), no ova uvjerljiva pobjeda, ipak, im nije bila dovoljna za prolaz u polufinale jer je Krivaja na revanš susret došla sa prednošću od devet golova (33:24).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti