Skauti sa minus sedam očekuju revanš

Amaya Sport San Antonio - Izviđač 36:29

Skauti sa minus sedam očekuju revanš

A. Beganović

U prvoj utakmici osmine finala Kupa pobjednika kupova rukometaši Izviđača poraženi su na gostovanji kod Amaya Sport San Antonija (36:29).

Bosanskohercegovački predstavnik dobro je otvorio utakmicu i u većem dijelu prvog poluvremena bio je ravnopravan protivnik favoriziranoj domaćoj momčadi. Na odmor su rukometaši španjolske momčadi otišli sa samo dva gola viška (18:16).

Međutim, u drugom dijelu Skauti su posustali, a domaći su to znali kazniti. U jednom trenutku Amaya Sport je imala višak od deset golova (35:25), a na kraju je rezultat glasio 36:27.

Kod domaće momčadi najefikasniji su bili Aguirrezabalaga sa 7, te Crowley i Rašić sa po 6 golova, dok su kod našeg predstavnika Ilić sa 7 i Herceg sa 5 golova bili najučinkovitiji.

Kup pobjednika kupova, osmina finala, prvi susret:
Amaya Sport San Antonio - Izviđač 36:29 (18:16)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.