Skauti u finalu bolji od Borca

Skauti u finalu bolji od Borca

A. Beganović

U subotu je Gradskoj sportskoj dvorani u Ljubuškom završen 11. međunarodni turnir "Ljubuški 2011.", a pobjednici su rukometaši domaćeg Izviđača, koji su u finalu svladali momčad Borca iz Banje Luke 35:32 (16:15).

Tokom svih 60 minuta Skauti su imali rezultatsku prednost, a najveća je iznosila šest golova razlike i to u 44. minuti pa se može reći da su sasvim zasluženo slavili.

Kod pobjedničke momčadi najefikasniji su bili Malinović sa 7 i Džeba sa 6 golova, dok su kod Borca najefikasniji bili Trivundža sa 9, te Stojanović i Obradović sa po 6 golova.

"Generalno sam zadovoljan igrom svoje momčadi. Borac je izuzetno neugodan protivnik. Jasno je da određene nedostatke moramo popraviti, naša mlada momčad oscilira u igri, što je razumljivo, ali smatram da ćemo dizati formu kako sezona bude odmicala", izjavio je nakon susreta trener Izviđača Zdenko Grbavac.

U utakmici za treće mjesto RK Split je pobijedio Zrinjski iz Mostara 34:28.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.