Skokin Cimos pobjedio Atletico, Zagreb ispustio Kiel

Prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka

Skokin Cimos pobjedio Atletico, Zagreb ispustio Kiel

M. Maksimović

Nakon sjajnog izdanja Kopenhagena u petak, u subotu su odigrane preostale prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka. Najbolji posao je napravila ekipa Ademar Leona koja je jednog nogom na završnom Final Four turniru.

Ademar je u svojoj dvorani ostavio na kraju Füchse Berlin na velikih -11. već u ranoj fazi, Ademar je poveo 5-1, do poluvremena je prednost porasla na + 6 (15:9).U nastavku su gosti iz Berlina potpuno razbijeni, Ademar je poveo deset razlike 20:10, na kraju je završilo 34:23.Stranovsky je bio najbolji u domaćoj ekipi sa devet golova, dok je gol manje na drugoj strani zabio iskusni Iker Romero.

Kel je u Zagrebu krenuo jako, poveo je 7:1, ali se onda probudio sastav trenera Goluže koji igra odlično. Šego se razbranio na golu, gosti su sve više griješili u napadu, pa je na poluvremenu +3 za Zagreb. I u nastavku utakmice ista situacija, što naravno koristi Zagreb pa je Kiel u problemima. Nakon što je Zagreb poveo sedam razlike, Kiel se probudio. Na kraju Zagreb nije ostvario niti minimalnu pobjedu, na semaforu je nakon 60 minuta stajalo 31:31.Šego je utakmicu zaključio sa 21 odbranom, Horvat se osam puta upisao u strijelce, Kompljar jednom manje. Kod Kiela najbolji Jicha sa osam golova.

Ono što nije uspio napraviti Zagreb protiv Kiela, jeste Koper Bojana Skoke protiv superjakog Atletico Madrida. U odličnoj i neizvjesnoj utakmici, Koper je proslavio pobjedu 26:23.Škof je bio odličan na golu sa 17 odbrana, dok su strijelci bili ravnomjerno raspoređeni.Brumen, Krivokapić, Skube, Rapotec su postigli svaki po pet golova.Skoko je dodao dva. Lazarov kod Atletico Madrida samo tri gola, Fernandez i Abalo po četiri. Vrijedi spomenuti i sudijski par iz Danske, Gjeding i Hansen po čijem kriteriju je Cimos imao 14 minuta igrača manje, Atletico šest.


Rezultati četvrtfinala:
Cimos Koper - Atletico Madrid 26:23
Zagreb - Kiel 31:31
Adema Leon - Füchse Berlin 34:23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.