Škola rukometa Triko postala član porodice RK Bosna Sarajevo

Omasovljavanje Akademije

Škola rukometa Triko postala član porodice RK Bosna Sarajevo

U sklopu aktivnosti na omasovljavanju Rukometne Akademije RK Bosna Sarajevo, još jedna Škola rukometa postala je dio ove sportske porodice.

Nakon Škole rukometa Vučko i nekoliko rukometnih sekcija sa područja Kantona Sarajevo, Škola Rukometa Triko postala je novi član pomenute akademije.

"Obzirom da smo u prethodnom periodu imali jako puno upita za upis djevojvčica u našu Školu rukometa odlučili smo i na obostrano zadovoljstvo uspostavili saradnju sa Školom Rukometa Triko čiji je glavni akcenat rad sa djevojčicama. Nadamo se da ćemo ovim potezom dodatno omasoviti našu Akademiju i nastaviti ka konačnom cilju a to je da se prije svega što više mladih uključi u sport, u našem slučaju rukomet, te da i u narednom periodu, kao što je slučaj i sada, naša glavna baza seniorske ekipe budu igrači iz Rukometne Akademije,“ kazao je sekretar RK Bosna Tarik Smajlović, te dodao:

„Obzirom da je jako malo rukometnih škola koje u svojim redovima imaju djevojčice, nadamo se da će i ostale škole sa područja Kantona Sarajevo ali i šire slijediti primjer RK Bosna." Škola Rukometa Triko je osnovana 2013. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.