Škrbić: Cilj kluba je plasman u SEHA ligu

Predsjednik RK Čelik

Škrbić: Cilj kluba je plasman u SEHA ligu

D. Kurbegović

Rukometaši Čelika danas su i zvanično krenuli s pripremama za novu sezonu u kojoj imaju visoke ambicije. Zenički klub posljednjih godina redovno je u vrhu našeg rukometa, a za to je svakako jedan od najzaslužnijih ljudi i predsjednik Čelika Pane Škrbić.

Prvi čovjek Zeničana na prozivci rukometaša se obratio prisutnima, te kazao ciljeve kluba u narednoj sezoni.

"Čelik će prvi puta igrati takmičenje u Evropi, prošlogodišnjim nastupom u Premijer ligi obezbjedili smo odlazak u Challenge Kup, gdje ćemo voljom ždrijeba igrati u trećem kolu protiv ekipe Prištine. Ovo natjecanje je veoma jako, a podatak da će u njemu igrati jedna Metaloplastika, Benfika, AEK i Ankara dovoljno govori o tome. Mi ćemo prvu utakmicu gostovati u Prištini, a onda ćemo krajem novembra u Areni pokušati proći u naredno kolo. Stupio sam s ljudima iz Prištine u kontakt, kako bi se utakmice dobro organizovale, te da ne bi bilo nekih problema", kaže Škrbić.

O rezultatima Čelika u posljednjih pet godina i ambicijama u narednoj sezoni

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Mi smo već pet godina u vrhu našeg rukometa, zasluga je to igrača, kojih je dosta tu starosjedioca, do prije pet godina mi smo bili rukometni anonimusi, a sada nas poštuju svi klubovi. Kada su u pitanju ciljevi za narednu sezonu, oni su naravno visoki, jer mi se ne zadovoljavamo borbom za opstanak ili nekom zlatnom sredinom. Naš cilj zvanično je prvo mjesto u Premijer ligi, osvajanje Kup-a i plasman u SEHA ligu. Imamo jake konkurente za taj poduhvat, ali imamo mi složnu ekipu, koja ima kvalitet da ostvari zacrtano. Za kraj bi poručio igračima da svi ginu na terenu za dres Čelika, da svi dišemo istim plućima, a onda sigurno neće izostati ni rezultat", kazao je Škrbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.