Škrbić podnio ostavku na mjesto predsjednika RK Čelik

Nakon današnje pobjede

Škrbić podnio ostavku na mjesto predsjednika RK Čelik

D. Kurbegović

Rukometni klub Čelik star 65 godina u svojoj historiji ove godine prvi put je izašao u jedan od evropskih kupova. 

Zeničani ove sezone učestvuju u Challenge Cupu, a u okviru trećeg kola eliminisali su ekipu Prištine, te će se u osmini finala sastati sa švicarskim Wacker Thunom.

Kako je na mjesto predsjednika Čelika došao Pane Škrbić, ovaj klub je pored historijskog plasmana u Premijer ligu, postao jedan od najjačih klubova u državi koji svake sezone bude u vrhu našeg rukometa. Zeničani su postali prepoznatljiva rukometna sredina, ali ove sezone čini se nemaju podršku lokalne zajednice ni kantona.

Nakon utakmice posljednjeg kola prvog dijela prvenstva u kojem su Zeničani savladali ekipu Gradačca, na koktelu koji je i sam organizovao za igrače i prijatelje kluba, čelni čovjek kluba podnio je ostavku.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Umoran sam od svega, tako da sam odlučio ovdje pred vama podnijeti ostavku na mjesto predsjednika RK Čelik, naravno to ne znači da će se ovaj klub ugasiti, kako bi mnogi željeli. Ja ću ostati najvjerniji navijač kluba, a vjerujem da će ljudi koji preuzmu vođenje Čelika napraviti još bolji klub. Na kraju bi dodao da će Čelik vječno živjeti, a sve je ostalo prolazno", kazao je Škrbić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.