Slatka osveta: Magdeburg u finalu Kupa bolji od Flensburga

Prošle godine Flensburg je bio bolji

Slatka osveta: Magdeburg u finalu Kupa bolji od Flensburga

A. Beganović

U finalu njemačkog rukometnog Kupa Magdeburg je savladao Felnsburg (32:30) i tako je nakon 20 godina stigao do vrijednog trofeja.

Sjajan rukomet prikazan je u finalu njemačkog Kupa, a Magdeburg se osvetio Flensburgu za poraz u prošlogodišnjem finalu.

Tokom većeg dijela susreta Magdeburg je bio u rezultatskoj prednosti, u drugom dijelu je u par navrata imao i po pet golova viška, no Flensburg se nije predavao. Međutim, niti u jednom momentu nije uspio izjednačiti, pa je Magdeburg na kraju zasluženo slavio.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili su Weber sa 10, te Damgaard sa devet pogodaka, dok su Mahe sa sedam, te Gottfridsson sa šest pogodaka bili najefikasniji kod Flensburga.

Njemački Kup, finale:

Flensburg - Magdeburg 30:32 (12:14)

FLENSBURG: Mahe (7/3), Gottfridsson (6), Mogensen (5), Eggert (3/1), Radivojević (3/2), Toft Hansen (2), Svan (2), Glandorf (1), Kozina (1).

MAGDEBURG: Weber (10/5), Damgaard (9), Musche (5), Musa (4) Bezjak (2), Zelenović ( 1), Lemke (1).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi