Sloboda bolja od Zrinjskog, Čelik slavio na Ilidži

Premijer liga BiH, 1. kolo

Sloboda bolja od Zrinjskog, Čelik slavio na Ilidži

E. Škorić

Rukometaši Čelika u novu sezonu krenuli su pobjedom nad Igmanom na Ilidži sa 36:32. 

Zeničani su vodili tokom 60 minuta i zasluženo su na kraju stigli do pobjede. Davor Kadić je vodio goste do pobjede sa 11 golova, a Aldin Begagić i Edin Bajramović dali su po devet golova.

Juso Sadiković je postigao osam golova u timu mlade ekipe Igmana, dok je Haris Braćković postigao šest golova. 

Sloga iz Doboja gostovala je u Gračanici, a na kraju je slavila u neizvjesnoj utakmici sa 35:34. Vogošća je u Prijedoru bila bolja od domaće ekipe sa 23:21, dok je Konjih protiv Krajine bio uvjerljiv (33:17). 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Sloboda je u Tuzli uspjela da pobijedi Zrinjski jednim golom razlike, bilo je 30:29, iako su Mostarci vodili 16:15 na poluvremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.