Sloboda Solana preko Maglaja do Premijer lige

Pred Tuzlacima utakmica godine

Sloboda Solana preko Maglaja do Premijer lige

Rukometaši tuzlanske Sloboda Solane u nedjelju od 17 sati igraju utakmicu godine sa ekipom Maglaja. 

Poslije prvog dijela prvenstva u Prvoj ligi F BiH - grupa sjever, rukometaši Maglaja su na prvom mjestu sa tri boda prednosti u odnosu na Solare. U prvoj utakmici Maglajlije su slavile sa sedam golova razlike, a Tuzlaci ako žele imati bolji međusobni skor moraju pobjediti sa najmanje osam golova razlike.

"Pobjeda, ubijeđen sam, neće doći u pitanje. No, ne mogu reći da ćemo pobjediti jedan ili deset golova razlike. Moja ekipa je mlada, vjerovatno ćemo igrati pred punom dvoranom, a u takvom atmosferi oscilacije su moguće. Ono što me posebno raduje je da su moji rukometaši spremni, a primjerice Alen Ramić - Bumbi je skinuo gips kako bi se priključio treninzima i kako bi igrao protiv Maglaja", kaže Mirza Bulić trener Sloboda Solane.

Utakmica sa Maglajom je ključna, ali ne i odlučujuća, jer i Sloboda Solana i Maglaj imaju teška gostovanja u Jajcu i Cazinu. Izvjesno je kako će jedna od ove dvije ekipe naredne sezone igrati u elitnom rangu takmičenja.

"Nas su napustili Amer Hadžiomerović i Selman Beširević, a pojačali su nas Zijad Ajdaslić i Arnad Hamzić. Potonji je pravo pojačanja, igrač za Premijer ligu BiH i sa njim smo dobili mnogo, dok je Ajdaslić dosta dobro branio u tandemu sa Bojićem", kaže Bulić.

Sloboda je odigrala nekoliko prijateljskih utakmica. Pobjedili su Bijeljinu u dva navrata, Vogošću, Banoviće...

"Kažem vam da smo dobro spremni i da jedva čekamo nedjelju. Pratili smo utakmice Maglaja, a prema posljednjim informacijama njihov najbolji igrač Čičkušić je prešao u Krivaju. Mi ćemo se skoncentrisati na svoju igru, a ponavljam kako ne sumnjam u pobjedu", kaže Bulić.

Solari su pred povratkom u Premijer ligu BiH, ali to u Tuzli slabo koga interesuje. Predsjednik SD Sloboda Aid Berbić je rekao kako u ovom trenutku ne može pomoći klubu. Direktor generalnog sponzora Izudin Kapetanović je obećao pomoć, ali obećanje nikad nije konkretizovao. Od Općine Tuzla Sloboda Solana će dobiti 4.000 KM za godinu dana, a jedini stalni finansijer je preduzeće Centralno grijanje koje klub pomaže mjesečno sa 500 KM.

Sloboda Solana je dvostruki prvak BiH i osvajač Kupa BiH. Klub koji je u najtežim godinama davao najviše reprezezentativaca. No, godinama Sloboda Solana živi na infuziji, a sa minimalnim sredstvima od oko 60.000 KM godišnje klub bi bio stabilan premijerligaš.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.