Sloboda uvjerljiva, poraz Bosne, novi trijumf Vogošće

Sedmo kolo Premijer lige BiH

Sloboda uvjerljiva, poraz Bosne, novi trijumf Vogošće

E. Čaušević

Večeras su odigrane četiri utakmice u okviru sedmog kola Premijer lige BiH za rukometaše.

Vogošća je nastavila sjajan niz i upisala šestu uzastopnu pobjedu na gostovanju kod Dervente.

Gosti su slavili sa 28:24 i izjednačili se na tabeli sa Izviđačem.

Rukometaši sarajevske Bosne poraženi su na domaćem terenu od ekipe Maglaja (27:31) kojoj je ovo bila šesta uzastopna pobjeda. Bosna je ostala zakovana za dno tabele sa samo jednom pobjedom iz sedam utakmica.

Sloboda je u Tuzli ugostila Bosnu iz Visokog. Tuzlaci su prekinuli niz od pet poraza zaredom i slavili večeras pred domaćom publikom rezultatom 30:15. Sloboda sada ima dvije pobjede iz sedam utakmica, dok je visočkoj Bosni ovo treći poraz u prvenstvu.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Gračanica je bila bolja od Konjuha sa 30:23, a na poluvremenu su imali prednost od tri gola razlike (15:12). Gračanlijama je ovo treća pobjeda, dok je Konjuh pretrpio peti poraz.

Sutra se igra i posljednja utakmica sedmog kola, a sastaju se Čelik i Izviđač što je ujedno i jedan od derbija ovog kola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.