Sloga u Doboju bolja od Vogošće

Premijer liga za rukometaše

Sloga u Doboju bolja od Vogošće

A. Beganović

U okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Sloge su u Doboju savladali favoriziranu Vogošću (29:28).

Uoči sinoćenjeg duela u Doboju gosti iz Vogošće su bili apsolutni favoriti, iako je Sloga imala pet uzastopnih pobjeda.

Od samog početka susreta vodila se rovovska bitka na terenu, a domaći su konstantno bili u prednosti, da bi na odmor otišli sa viškom od dva gola (14:12).

Sredinom drugog dijela izabranici Emira Junuzovića su stigli do prednosti od četiri gola (23:19), no gosti iz Vogošće su serijom 6:3 stigli na minus jedan (26:25). U samom finišu domaći se bolje snalaze i na kraju dolaze do nove pobjede.

Najefikasniji u redovima pobjedničke ekipe bili su Gavrić sa deset, te Bosić i Đurđević sa po šest pogodaka, dok su kod Vogošće najučinkovitiji bili Ovčina sa šest, te Bečić, Međić, Tufekčić i Divković sa po četiri pogotka.

Premijer liga BiH, 21. kolo:

Sloga - Vogošća 29:28 (14:12)

SLOGA: Bojić (17 odbrana), D.Pejić, Đurđević 6, Simić, Mišanović 3, Zekić 2, Bižić, A.Pejić, Gavrić 10(3), Đ.Bosić, B.Bosić 6, Maričić, Mujkanović, Zvekić 2. Trener: Emir Junuzović.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

VOGOŠĆA: Geko 3(2), Džinović 1, Smajilbegović, Bečić 4, Korjenić, Međić 4, Haseljić, Ovčina 6, Tufekčić 4, Šabanović (15 odbrana), Jelačić, Divković 4, Đapo, Pandžić, Kadrić, Dedajić 2. Trener: Danijel Riđić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi