Sloga u finalu Kupa
Šola nije pomogao Izviđaču

Sloga u finalu Kupa

A. Beganović

Rukometni klub Sloga iz Doboja drugi je finalist Kupa Bosne i Hercegovine. U polufinalnom meču Sloga je  sasvim zasluženo pobjedila Izviđač (29:26), te na taj način osigurala izlazak na evropsku scenu. 

Iako su u taboru domaćina završnice rukometnog Kupa Bosne i Hercegovine bili uvjereni u prolaz u finale, to se ipak nije desilo. Mladi rukometaši Izviđača podlegli su pritisku, što su gosti iz Doboja znali kazniti.

Od samog početka utakmice Sloga je imala prednost, koju je znalački sačuvala do kraja utakmice. Domaći rukometaši nošeni frenetičnim navijanjem 10 minuta prije kraja susreta došli su na samo gol zaostatka (22:21), ali više od toga nisu mogli.

Svoj debi u dresu Izviđača imao je nekadašnji najbolji svjetski golman, Vlado Šola, ali  njegov povratak među stative prošao je neslavno. Šola nije pokazao kvalitetu koja ga je nekad krasila i na utakmici je bilo sasvim vidljivo da ovaj nekada vrsni golman nije u trenažnom procesu.

Sloga je ovom pobjedom popravila veoma lošu sezonu i kao finalist Kupa obezbjedila je učešće u evropskom takmičenju.

Finalni susret između Bosna SO i Sloge na rasporedu je sutra u 20 sati uz direktan tv prenos na BHT 1.

Polufinale:
Izviđač – Sloga 26:29

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.