Sloga u Zenici pobijedila slabašni Čelik

Premijer liga u rukometu

Sloga u Zenici pobijedila slabašni Čelik

Piše: D. Kurbegović Powered by:
Rukometaši Čelika večeras su u dvorani na Bilmišću u okviru 23. kola Premijer lige dočekali Slogu iz Doboja. Zeničani su već sigurni putnici za niži rang, dok je Slogi trebala pobjeda kako bi ostala u igri za opstanak. 

U ovu utakmicu Čelik je ušao bez dvojice standardnih igrača Edina Bajramovića i Ajdina Tufekčića, pa je ionako mal roster crno-crvenih bio dodatno otupljen, što su gosti iskoristili i na kraju slavili rezultatom 33:24.

Prvo poluvrijeme domaći su se dobro držali. Iako je domaći trener koristio usluge samo sedam igrača, crno-crveni su igrali egal sa Slogom, koja je posljednjih dvije minute prvog poluvremena postigla tri vezana gola i na odmor otišla s prednošću dva gola razlike 16:14. U drugom poluvremenu na terenu je postojao samo jedan tim, gosti su prije svega zbog duže klupe, te spremnosti i iskustva pojedinih igrača razbili domaći tim, koji je bio potpuno bespomoćan.

Na kraju gosti su sasvim zasluženo stigli do 10 pobjede s kojom ostaju u igri za opstanak. Konačni rezultat 24:33 (14:16) za ekipu Sloge. Čeliku je ovaj poraz bio ukupno 17 u sezoni, te osmi uzastopni što dovoljno govori u kakvoj krizi je klub iz Zenice.

Kada su u pitanju najbolji pojedinci večerašnje utakmice briljirao je igrač Sloge, Stefan Oljača koji je postigao 10 golova, dok su po šest postigli Boris Bosić i Milan Pavlov. Kada je u pitanju ekipa Čelika, Mahir Burić je postigao pet, dok su Hamza Hadžić i Marko Mrkonjić postigli po četiri gola.


Premijer liga BiH (M)