Slovenci deklasirali Južnu Koreju

Juniorsko SP rukometaša

Slovenci deklasirali Južnu Koreju

E. Škorić, foto: A. Balić

Rukometaši Slovenije deklasirali su Južnu Koreju u drugom susretu četvrtog kola grupe C Svjetskog prvenstva koje se održava u Bosni i Hercegovini.

Slovenci su apsolutni favoriti u grupi C, u kojoj je i naša reprezentacija, pa su tako vezali i četvrtu pobjedu. Južna Koreja pala je bez ispaljenog metka.

Plus devet bilo je u korist Slovenije nakon prvih pola sata igre u Zetri. Završeno je rezultatom 34:19. Slovenija slovi za jednog od glavnih favorita za samo zlato na ovom SP-u. Prije Južne Koreje, Slovenci su savladali Mađarsku, Argentinu i BiH.

Ostaje im još da igraju protiv Konga 20. jula kada je u pitanju grupna faza.

Juniorsko SP za rukometaše, grupa C, 4. kolo:
Mađarska - Argentina 28:21
Slovenija - Južna Koreja 34:19
BiH - Kongo (od 21 sat)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.