Slovenci ostvarili najbolje rezultate, Maglaj drugi

Završen drugi Međunarodni rukometni turnir u Maglaju

Slovenci ostvarili najbolje rezultate, Maglaj drugi

O. Lekić

Završen je 2. Međunarodni turnir "BH TELECOM Maglaj 2014". Sudeći prema utiscima gostiju, RK Maglaj i grad Maglaj su i ove godine bili fenomenalni organizatori i domaćini.

Gosti su prezadovoljni, pogotovo mladim organizacijskim snagama, koje su svi najviše pohvalili. Ekipe su prezadovoljne svime, od smještaja, utakmica, suđenja, pa do hrane i prijema Maglajlija. Svi žele doći na turnir i naredne godine.

Što se tiče takmičarskog dijela turnira, apsolutni pobjednik je RK "Jeruzalem" Ormož iz Slovenije. Njihove obje selekcije su stigle do 1. mjesta na turniru. Slovenci su igrali dopadljivo i efikasno, lijepim kombinacijama punili mrežu protivničkih ekipa. 

S druge strane, RK Maglaj je po ko zna koji put dokazao da ima jednu od najboljih rukometnih škola u BiH. Osvojena dva druga mjesta su odličan uspjeh, a utakmice sa ekipama iz susjednih zemalja i Slovenije su mladim maglajskim rukometašima poslužile za sticanje dodatnog iskustva. Maglajlije su dva dana uživale u festivalu rukometa, a u prilog tome ide i posjećenost koja je bila na zavidnom nivou.

Najbolji pojedinci na turniru:

(2000. godište i mlađi)

Najbolji igrač - Gašper Hebar (Jeruzalem)

Najbolji strijelac - Nedim Hadžić (Maglaj)

Najbolji golman - Žan First Šeruga (Jeruzalem)

(1998. godište i mlađi)

Najbolji igrač - Gašper Horvat (Jeruzalem)

Najbolji strijelac - Harun Džambegović (Goražde)

Najbolji golman - Todor Jandrić (Vojvodina)

Nagrada "Nadir Mulalić": Aleksandar Jojić (Vojvodina)

Konačni poredak:

2000. godište i mlađi:

1. RK "Jeruzalem" Ormož

2. RK "Maglaj" Maglaj

3. MRK "Goražde" Goražde

4. RK "Lokomotiva" Brčko

5. RK "Sloga" Doboj

6. RK "Vojvodina" Novi Sad

1998. i mlađi:

1. RK "Jeruzalem" Ormož

2. RK "Maglaj" Maglaj

3. RK "Vojvodina" Novi Sad

4. RK "Varaždin" Varaždin

5. RK "Ivančica" Ivanec

6. MRK "Goražde" Goražde

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije