Slovenci prvi u Bugojnu, bh. rukometaši sedmi

Međunarodni turnir za kadete

Slovenci prvi u Bugojnu, bh. rukometaši sedmi

E. Škorić

Kadetska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine pobijedila je vršnjake iz Makedonije s 25:21 i osvojila sedmo mjesto na Međunarodnom turniru u Bugojnu. Prvo mjesto osvojila je reprezentacija Slovenije, koja je u finalu bila bolja od Hrvatske s 25:24. 

Izabranici selektora BiH Jasmina Mrkonje u prethodna dva dana turnira upisali su tri poraza, od kojih se dva mogu pripisati neiskustvu i neuigranosti tima kojem je bugojanski turnir bio prva zajednička kontrola pred kvalifikacije za evropsko prvenstvo.

 

Mrkonja je jučer izjavio agenciji FENA da nije nezadovoljan pristupom i zalaganjem svojih igrača, te da igra selekcije BiH iz utakmice u utakmicu napreduje, što je danas i potvrdio nakon pobjede protiv Makedonaca. 

 

"Obećao sam pobjedu kojom se opraštamo od turnira. Vjerujem u ovaj tim i mislim da je bitno da ovi momci zajedno odigraju što više utakmica na međunarodnom nivou kako bi stekli potrebno iskustvo", objasnio je Mrkonja u razgovoru za FENA-u i dodao da su za april dogovorena nova dva turnira s predstavnicima Srbije, Crne Gore i Makedonije.

 

Selektor bh. kadeta očekuje i podršku Rukometnog saveza BiH, jer, kako je kazao, želi što bolje pripremiti ovaj mladi i perspektivni tim za kvalifikacije za evropsko prvenstvo koje počinju u martu 2014. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.