Slovenija prejaka za mlade bh. rukometaše

Juniori izgubili

Slovenija prejaka za mlade bh. rukometaše

M. Šljivak

Juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Zetri od selekcije Slovenije u susretu Svjetskog prvenstva rezultatom  28:24.

Nakon uvodnih minuta u kojima je bila izjednačena igra, Slovenci prvi prave značajniju razliku, te u 18. minuti odlaze na četiri gola prednosti 10:6.

Imali su Slovenci i pet razlike 11:6, ali je u finšu prvog poluvremena naša reprezentacija fantastičnom igrom, te sa sjajnom realizacijom Ereša došli do izjednačenja, te se na odmor otišlo neriješenim rezultatom 13:13.

Šoštarić i Mačkovšek su i u nastavku pogađali iz svih pozicija. Slovenci su konstatntno vodili, a prednost je iznosila dva i tri gola prednosti, a na kraju su odlučili golovi sa igračem manje koje je Slovenija bolje koristila.

Na kraju su Slovenci došli do zaslužene pobjede, te su na taj način pokazali da su jedni od glavnih favorita

Mario Šoštarić je sa devet golova predvodio Slovence Mačkovšek je dodao osam, dok je kod naše reprezentacije Dejan Malinović postigao sedam golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.