Slovenija preko Makedonije u četvrtfinale

Odigran susret osmine finala Svjetskog prvenstva

Slovenija preko Makedonije u četvrtfinale

Rukometna reprezentacija Slovenije večeras je u dvorani Ali Bin Hamad Al Attiya u okviru osmine finala Svjetskog prvenstva odmjerila snage sa reprezentacijom Makedonije. Slovenija je slavila rezultatom 30:28. 

Prvi do vodstva dolaze Makedonci, a prednost im donosi Markoski. Slovenci dolaze do preokreta golovima Jure Doleneca, a od tog trenutka igralo se gol za gol sve do 19. minute susreta. Baš u 19. minuti susreta Jure Dolenec je zaradio i svoje drugo isključenje, pa ga je Boris Denić morao preseliti na klupu. 

Lazarov je izveo sedmerac i pogodio stativu, a Slovenija preko Skubea dolazi do dva gola prednosti, prvi put na utakmici u 21. minuti susreta. Nastavili su Slovenci sa odličnom igrom i u nastavku prvog poluvremena, a imali su i napad za tri gola prednosti. Angleov, koji je zamijenio indisponiranog Ristovskog ipak je uspio zaustaviti udarac Nateka. 

Makedonci to koriste i sa igračem manje dolaze do gola preko Stoilova. U narednom napadu David Špiler napravio je faul u napadu, a Makedonci dolaze do nove prilike za izjednačenje. Bundalo je skrivio penal, loptu ovaj put uzeo Vugrinec, a njegov udarac brani Škof. Lopta se ipak odbija do Georgievskog, koji donosi deseto izjednačenje na utakmici. 

Slovenija vraća prednost preko Skubea, koji u tom trenutku postiže svoj četvrti gol na utakmici. Nakon time-outa Slovenije, dva brza gola na obje strane. Prvo je pogodio Manaskov, a potom i Natek. Već u narednom napadu zaradio je svoje prvo isključenje, a to koristi Manaskov. Prednost Sloveniji (16:15) nakon prvog poluvremena fantastičnim golom donio je Skube. 

Drugo poluvrijeme bolje otvaraju golmani. Ristovski je odbranio udarac Skubea, a Škof udarac Georgievskog. Denić je od prve minute drugog poluvremena na teren vratio Juru Doleneca, a ovaj svoj četvrti gol postiže u 32. minuti susreta i donosi dva gola prednosti Sloveniji. Makedonija se vraća preko Georgievskog koji trči sjajnu kontru, a poravnanje donosi Stoilov. Uslijedila su dva brza gola Slovenije, preko Gajića uz sjajne odbrane Škofa, pa se ekipa Borisa Denića opet vraća na dva gola prednosti. 

Sjajno je Slovenija trčala kontru na ovom susretu, a Dragan Gajić u 38. minuti susreta donosi Sloveniji tri gola prednosti (21:18), pa je Ivica Obrvan morao zvati time-out. U tom trenutku desno krilo Slovenije imalo je stopostotan učinak i šest golova na svom kontu. Makedonija je smanjila preko Pribraka na 21:19, a onda Gajić nije iskoristio priliku da postigne pogodak sa sedam metara. 

Svoj šesti gol na susretu u 40. minuti susreta postiže Georgievski, a na drugoj strani sjajan je Gajić, pa Slovenija nakon 40 minuta igre ima dva gola prednosti (22:20). Ipak Makedonce u igri drži Goce Georgievski, ali nakon drugog isključenja za Markovskog rupu u odbrani Makedonaca koristi Jure Dolenec i postiže svoj peti gol na susretu. Slovenija koristi igrača više na terenu, a Gajić opet preuzima odgovornost i postiže pogodak sa sedma metara za novu prednost od tri gola (24:21). 

Nastavila je Slovenija sa boljom igrom. Lazarov je smanjio na 24:22, a već u narednom napadu novi sedmerac za Sloveniju i isključenje za Jonovskog. Svoj deveti gol na susretu postigao je Gajić. Imala je Makedonija priliku da se vrati u utakmicu, pravi faul u napadu, zbog igranja nogom na dvije minute isključen je Gajić, a priliku da smanji rezultat na jedan razlike sa sedam metara ne koristi Manaskov. 

Kazna stiže u narednom napadu, mrežu Makedonije trese Luka Žvižej, a Škof je sjajan na drugoj strani. Prvu prednost od četiri gola Sloveniji je donio Bezjak u 51. minuti susreta. Slovenija je golovima Stoilova i Manaskova uspjela smanjiti na dva gola zaostatka, a je rezultat u 54. minuti susreta bio 28:26. Makedonija se uspjela odbraniti, a onda je četiri minute prije kraja Georgievski pogodio stativu Škofovog gola. Minutu prije kraja susreta Škof brani udarac Manaskova sa lijevog krila i tako ovjerava trijumf Slovenije. Konačni rezultat glasio je 30:28. 

Najefikasniji u redovima Slovenije bio je Gajić sa devet golova, dok su po pet postigli Skube i Dolenec. Na drugoj strani Lazarov i Georgievski postigli su po sedam golova, dok su po pet dodali Stoilov i Manaskov. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije