Smajlagić: Medvedi su veliki izazov

Studentima potrebna podrška

Smajlagić: Medvedi su veliki izazov

A. Beganović

Povodom prve utakmice osmine finala Lige prvaka u kojoj će naš predstavnik Bosna BH Gas snage odmjeriti sa Čehovskim medvedima održana je press konferencija na kojoj su se novinarima obratili Irfan Smajlagić, Igor Karačić i Dragan Marjanac.

"Mnogo toga je napravljeno prolaskom među 16 najboljih evropskih ekipa. Za nekog je to možda i veliko iznenađenje, no za nas i ljude koji rade u klubu i nije. Napravljen je pomak u odnosu na početak sezone u koju smo ušli sa mnogo novih igrača, no ipak smo uspjeli napraviti istoriski rezultat. Igrači nemaju mnogo iskustva, no radom i samo radom su uspjeli napraviti dobar rezultat. Naš osnovni cilj je podizanje kvalitete, a to možemo napraviti samo sa mnogo odricanja. Klub pored grada predstavlja i državu i zbog toga moramo biti ponosni na ono što smo do sada napravili", rekao je trener Studenata Irfan Smajlagić i dodao:

"Čehovski medvedi su apsolutni favoriti. Radi se o jako kvalitetnoj ekipi, koja je zapravo ruska reprezentacija. Duel sa ovako snažnom ekipom je za nas veliki izazov i prilika da vidimo gdje smo u ovom trenutku. Mislim da još uvijek nismo ni blizu gdje bismo mogli biti, ali opet se vraćam na rad, koji je deviza za uspjeh. Pozivam navijače da nam u nedjelju daju podršku, jer uostalom sport se i igra zbog njih."

"Mi ne možemo obećati pobjedu, no zato ćemo sigurno ostaviti srce na terenu kako bi napravili što bolji rezultat. Medvedi su favoriti, no i oni su od krvi i mesa. U duel ćemo ući hrabro i uz veliku podršku sa tribina pokušat ćemo parirati jednoj velikoj ekipi", rekao je Igor Karačić, dok je golman Dragan Marjanac izjavio:

"Ova utakmica za bh. sport ima veliki značaj. U goste nam dolazi jedna od najboljih evropskih ekipa. Plasman u osminu finala je veliki uspjeh, ali trebamo dati sve od sebe i u nedjelju. Moramo biti hrabri i mislim da ova mlada ekipa može još mnogo napredovati."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.