Smajlagić: Osuđeni smo na stvaranje

Nakon poraza od Kadettena

Smajlagić: Osuđeni smo na stvaranje

A. Beganović, foto: N. Hozić

Rukometaši Bosne u 1. kolu Lige prvaka poraženi su pred domaćom publikom od Kadettena (23:34), a nakon utakmice trener Studenata Iarfan Smajlagič istakao je da gosti zasluženo nose bodove u Švicarsku.

"Prije svega želim čestitati gostima na zasluženom trijumfu. Dobro smo otvorili utakmicu, u prvih 30 minuta bili smo ravnopravan rival, no onda smo popustili", rekao je Smajlagić i dodao:

"Nismo bili na nivou u drugom dijelu, pa gosti zasluženo u Švicarsku nose bodove. Mnogu su nam nedostajali povrijeđeni igrači, Uvodić, Karačić i Pažin. Bojao sam se toga i na kraju se ispostavilo da sam bio u pravu. Svake godine smo osuđeni na stvaranje i to kroz Ligu prvaka, a to baš i ne ide tako. Međutim, ne preostaje nam ništa drugo osim rada. Mislim da ćemo rasti iz utakmice u utakmicu, no trebaće strpljenja. Pokušat ćemo u Švicarskoj uzvratiti".

"Gosti su zasluženo slavili. Dok smo de držali uputa iz svlačio0nice dobro smo izgledali. Međutim, u drugom dijelu nismo u napadu bili strpljivi, što je Kadetten znao kazniti i na kraju je zasluženo slavio", rekao je kapiten Studenata Tarik Međić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije