Solari donijeli vrijedne bodove sa gostovanja iz Žepča

Prva liga FBiH za rukometaše

Solari donijeli vrijedne bodove sa gostovanja iz Žepča

E. Dindić

U okviru 16.kola Prve lige FBiH za rukometaše u Žepču su se sastali istoimeni domaćin i ekipa Sloboda Solane. U jednoj veoma dobroj utakmici na kraju gosti iz Tuzle slavili su rezultatom 26:29 (12:14).

Od prvog momenta susreta i jedna i druga ekipa igrale su dobru odbranu i nisu dozvoljavale protivniku da se odlijepe na neku ozbiljniju razliku.  Tako je nakon 30.minuta na semaforu rezultat bio 14:12 u korist gostiju. 

U drugom dijelu susreta, domaći rukometaši pokušavali su stići zaostatak, dok su gosti iz Tuzle rutinski održavali prednost.  Na kraju velika pobjeda za rukometaše Slobode rezultatom 29:26, te nastavak borbe za plasman u Premijer ligu. 

RK "Žepče"- RK"Sloboda Solana" Tuzla 26:29 (12:14)

Žepče: Zovko, Marković, Babić, Dragičević 1, Matijević 4, Keškić 1, Jukić 2, Jorgić, Jotinović 6, Babić, Đerek, Šahinović 3, Bajraktarević 6, Malbašić 3, Dragičević, Zovko M. 

Sloboda Solana: Bešić, Cerić 7, Husejnović 4, Jusufović, Buljugija 5, Čandžić 1, Halilbašić, Seidinović 1, Hamzabegović 2, Mehić, Kahrić, Sabljić,Sarić, Čamdžić D., Sarajlić 1, Pedić 3. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi