Solari nemoćni u Sarajevu: Nova pobjeda Studenata

Rukometaši Bosne igraju sve bolje

Solari nemoćni u Sarajevu: Nova pobjeda Studenata

A. Beganović, foto: A. Balić

U okviru 11. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometaši Bosne su u Sarajevu nadigrali tuzlansku Slobodu (42:30).

Izabranici Zuhdije Korkarića nastavili su sa dobrim igrama. Večeras su na domaćem terenu u susretu bez jakih odbrana savladali Slobodu.

Od prvog minuta Studenti su konce igre držali u svojim rukama. Na odmor su otišli sa viškom od 11 pogodaka (21:10), pa su u drugom dijelu samo rutinski odradili posao.

Najefikasniji u redovima Bosne bili su Mehinagić sa 10, te Bečić sa šest pogodaka, dok su Suhonjić sa sedam, te Buljugija i Barčaninović sa po šest pogodaka bili najefikasniji kod Slobode.

Premijer liga, 11. kolo:

Bosna - Sloboda 42:30 (21:10)

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

BOSNA: Efendić, Burnazović 1, Mehinagić 10, Memić 2, Džinović 1, Zahirović 2, Halilković 3, Jokanović, Alibegović 3, Dramac, Stanković 4, Bračković 1, Zulfić 4, Građan 4, Bečić 6, Čičkušić 1. Trener. Zuhdija Korkarić.

SLOBODA: Buljugija 6, Jahić 2, Sejdinović, Bojić, Ferhatbegović, Saljić, Suhonjić 7, Serhatlić 4, Husejinović 1, Barčanović 6, Đulić, Šahdanović 2, Cerić 2. Trener: Mirza Bulić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.