Solari s deset razlike nadigrali Jarčeve

Prva liga F BiH za rukometaše

Solari s deset razlike nadigrali Jarčeve

Gradski derbi u okviru Prve lige F BiH za rukometaše – grupa sjever, koji je igran u tuzlanskom Mejdanu, u potpunosti je pripao Sloboda Solani. Popularni Solari u ulozi formalnog gosta nadigrali su ORK Tuzla sa 32:22.

Jarčevi su ozbiljnije priprijetili u 40. minuti kada su se primakli na tri gola zaostatka, ali su do kraja susreta rukometaši Sloboda Solane podigli tempo igre, te su u takvoj igri slomili otpor Jarčeva.

 

Susret je obilježio veliki broj tehničkih grešaka na obje strane, a pojedini igrači su ispoljavali bespotrebnu nervozu. Derbi je sa strane borbenosti opravdao očekivanja oko 800 gledalaca u Mejdanu, ali je kvalitet rukometa ispod zadovoljavajućeg nivoa. Ipak, obje ekipe su mlade i u narednom periodu treneri planiraju otklanjanje uočenih nedostataka.

 

U redovima Sloboda Solane blistao je golman Almin Bojić sa 19 uspješnih intervencija, dok su po 8 golova postigli Bakir Jahić i Harun Đulić. Kod ORK Tuzle bolji od ostalih je bio Edin Mujić sa 7, dok su Alen Brčaninović i Amar Husejnović postigli po 5 golova.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.