Solari slavili u kantonalnom derbiju

Premijer liga BiH za rukometaše, 22. kolo

Solari slavili u kantonalnom derbiju

Rukometaši tuzlanske Sloboda Solane upisali su novu pobjedu na svom parketu. U 22. kolu savladali su u kantonalnom derbiju komšijski Konjuh iz Živnica sa 31:28. 

Solari su vodili cijelim tokom susreta, a Živiničani su posljednju put priprijetili u 51. minuti kada su stigli na gol zaostatka. Tuzlaci su imali i pet golova prednosti, ali su dozvolili gostima da se u finišu vrate u susret i donesu neizvijesnost u utakmicu. 

U tim trenucima na scenu je stupio golman Selman Beširević, koji je odbranio nekoliko šuteva i svom timu faktički vizirao pobjedu. Utakmica će se pamtiti i po do sada neviđenom golu Bakira Buljugija iz mrtvog ugla na desnom 

krilu, ali i po borbenoj igri oba tima. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Buljugija i Emir Ferhatbegović su za Sloboda Solanu postigli po 6 golova, a po 5 puta u listu strijelaca upisali su se Amar Husejnović, Alen Brčaninović i Emir Suhonjić. Kod gostuju je najefikasniji bio Emir Smajić sa 7 postignutih golova. 

Utakmica je počela sa minutom šutnje u čast vjernog navijača Slobode Mirsada Ikanovića – Ćire, koji je u nedjelju preminuo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.