Solari u finišu do pobjede nad Bosnom

Solari u finišu do pobjede nad Bosnom

Rukometaši tuzlanske Slobode Solane upisali su pobjedu u 24. kolu Premijer lige BiH. Na parketu Mejdana, pred 200 gledatelja, Solari su savladali Bosni iz Sarajeva sa 31:29 (15:12). 

Iako je utakmica bila lišena bilo kakvog rezultatskog imperativa, izuzev prestiža, gledatelji su mogli vidjeti borben rukomet sa preokretima. 

Solari bolje otvaraju susret, ali se ni Sarajlije ne predaju. Ipak, u posljednjih deset minuta prvog dijela domaći odlaze na +3. 

U drugom dijelu od 40. do 50. minute gosti igraju mnogo bolje, prave seriju i dolate do prednosti 28:26. Domaći igraju požrtvovaniju odbranu, Emir Ferhetbegović krade jednu od ključnih lopti, a Solari serijom 4:0 dolaze do 30:28 na minut prije kraja. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Prednost su uspjeli sačuvati, iako su Sarajlije igrale presing na 30:29, ali nisu uspjele ukrasti loptu ili odbraniti gol. 

Kod Sloboda Solane najefikasniji su bili Alen Brčaninović sa 9 i Emir Suhonjić sa 7 pogodaka, a kod Bosne Muhamed Zulfić je postigao 8 pogodaka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.