Solari u furioznom finišu pobijedili Prijedor

Premijer liga BiH za rukometaše

Solari u furioznom finišu pobijedili Prijedor

Poslije četiri godine dvostruki prvak BiH, ekipa Sloboda Solane, odigrala je premijerligašku utakmicu u Mejdanu i pobjedila. 

Pred oko 400 gledatelja u maloj dvorani Mejdana Solari su nadigrali Prijedor sa 28:25. U tvrdoj utakmici rezultatski „egal“ trajao je do 48. minute. Sloboda Solana je u tom razdoblju češće vodila, imala i +3, ali su uporni Prijedorčani u 47. minuti stigli do preokreta 19:20.

Trener domaćih Mirza Bulić pozvao je time-out, a onda je uslijedio furiozan finiš Solara, koji su ubrzo preokrenuli rezultat i stekli prednost od +4. Kreator preokreta bio je golman Almin Bojić, koji je zamijenio odličnog Selmana Beširevića i u presudnim trenucima odbranio kontranapad i sedmerac.

Također, pohlvale zaslužuju predvodnici Slobodine momčadi Bakir Buljugija (6 golova) i Eldin Hajdarević (5), nekadašnji reprezentativci, koji su večeras odigrali racionalno i gotovo bez greške. Na crti se beskompromisno borio Bakir Jahić (4), dok su obol pobjedi dali Adnan Smajlović (2), Emir Suhonjić (3), Mirza Ferhatbegović (3) i Alen Brčaninović (4).

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Dejan Unčanin (5) i Anis Bojić (5) bili su najefikasniji u redovima Prijedorčana. U narednom kolu Sloboda Solana gostuje u Brčkom.

Dodajmo još da je Derventa sa 28:23 savladala Čelik, dok je Izviđač u Zavidovićima pobijedio Krivaju sa 30:25.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije