Solari žele finale s Metaloplastikom

Rukometni turnir „Tuzla 2013“

Solari žele finale s Metaloplastikom

Sve je spremno za početak Međunarodnog memorijalnog rukometnog turnira, koji će se 24. augusta održati u Tuzli uz učešće domaće Sloboda Solane, Metaloplastike iz Šapca, Spačve iz Vinkovaca i Gradačca.

Turnir će otvoriti općinski načelnik Jasmin Imamović, nakon što se odigra prvi polufinalni susret.

„Sve pripreme smo obavili i turnir može početi. Moram reći kako se turnir održava u spomen na Jasminka Kovčića, Ibrahima Nukića, Fahrudina Okanovića, Alisa Hadžihrustića i Igora Mujkanovića“, kaže predsjednik Sloboda Solane Samir Sejranić.

Pokrovitelj turnira je Kabinet općinskog načelnika, a u Sloboda Solani ističu kako je za uspostavu odnosa s Općinom Tuzla zaslužan vijećnik Edim Kadić.

Trener Mirza Bulić ističe kako je njegov sastav objektivno slabiji od drugih učesnika, ali je napomenuo kako će učiniti sve da Sloboda Solana igra finale s Metaloplastikom.

Žiri u sastavu Osman Ahmetović, Nedim Đug i Vlado Jović odabrat će najboljeg golmana i igrača turnira, a nagrađen će biti i najbolji strijelac. Turnir počinje u subotu u 10 sati, a u večernjim satima igrat će se utakmica za treće mjesto i finale.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.