Solidan učinak Malinovića i Panića, deset odbrana Grahovca

Prvi bod Chartresa

Solidan učinak Malinovića i Panića, deset odbrana Grahovca

Dž. Mrakić

U okviru 8. kola LNH lige Chartres je, na gostovanju kod Dunkerquea, došao do prvog boda u novoj sezoni najelitnijeg rukometnog takmičenja Francuske. 

Klub našeg reprezentativca Nebojše Grahovca nakon sedam uzastopnih poraza sinoć je, napokon, neporažen napustio teren, a rezultat je na kraju susreta glasio 29:29. Velike zasluge za prvi bod Chartresa idu našem reprezentativnom golmanu, koji je na ovom susretu upisao 10 odbrana.

Što se tiče naših ostalih internacionalaca u LNH, Edin Bašić i Marko Panić postigli su po četiri gola u pobjedi njihovog Chamberyja nad drugoplasiranim Cessonom, dok je dobru partiju u pobjedi svog kluba pružio Dejan Malinović, koji je postigao tri gola u uskoj pobjedi Creteila nad Toulouseom, ali i Muhamed Toromanović, koji se dva puta upisao u listu strijelaca.

LNH liga, 8. kolo

Dunkerque – Chartres 29:29
Ivry – Aix 34:30
Saint Raphael – Nimes 35:33
Chambery – Cesson 27:19
Toulouse – Creteil 30:31

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.