Tuzlanke žele pobjedu

Sorak: U subotu ćemo vidjeti gdje smo

Piše: E. Dindić Powered by:
U okviru 19.kola Premijer lige za rukometašice Bosne i Hercegovine za rukometašice u Tuzli se igra veliki derbi između domaće ekipe Jedinstvo AtlasRelax iz Tuzle i ekipe HŽRK Grude neporaženog tima u dosadaašnjem dijelu prvenstva.

Istina pitanje prvaka je riješeno, gošćama treba još samo jedan bod da osvoje da bi i službeno potvrdile titulu, ali domaće rukometašice žele pobjedu i da prekinu niz Gruda koji traje već 54 utakmice bez poraza. 

Jedna od najboljih rukometašica ekipe Jedinstvo AtlasRelaxa Marijana Sorak bila je vrlo optimistična pred subotnji derbi. 

" Kao što kaže direktor, nismo imali mnogo teških utakmica do ovog susreta sa Grudama. Spremamo se za ovu utakmicu kao i za svaku drugu. Sve smo zdrave i treneru na raspolaganju, a on će imati slatke muke da izabere najbolje koje će izaći na parket. U subotu ćemo vidjeti gdje smo i što smo, to je ta utakmica koja će nam biti predigra za kup. Sve zavisi kako i šta možda ćemo ih izvući u polufinale i moramo biti spremni za sve", zaključila je Sorak. 


Premijer liga BiH (Ž)