Španija potvrdila prvo mjesto, Brazilu južnoamerički derbi

Sve prema očekivanju u grupi A

Španija potvrdila prvo mjesto, Brazilu južnoamerički derbi

Pobjedom protiv Slovenije 30:26, branitelji naslova Španci su očekivano potvrdili prvo mjesto u grupi A. Slovenci su držali korak do 24.minute, a onda je Španija pobjegla na +5.

Aguinagalde postiže dva, Tomas i Dushebajev po jedan, za 14:9. U nastavku utakmice ista meta isto ostojanje, Španci dobrim dijelom čuvaju svoju prednost, do 56.minute kada Bezjak veže dva gola za -2. Španci odgovaraju mini serijom 3:0 i priča je bila završena. Rivera mlađi je još jednom bio najbolji, ovaj put sa šest golova, bez promašaja. Do njega je bio još jedan igrač koji će se pokušati približiti svom slavnom ocu, Alex Dujshebaev sa pet. Perez je na golu također bio odličan sa 17 odbrana. Kod Slovenaca niko nije postigao više od četiri gola, tačnije četvorica su stala na četiri (Natek, Dolenec, Bezjak i Gajić.
Slovencima nije previše pomoglo niti 14 odbrana Škofa.

U južnoameričkom okršaju Brazilcu su se dugo mučili sa Čileom, a utakmicu su prelomili velikom serijom u posljednjih osam minuta. Diaz je smanjio na 23:22 i to je bio posljednji gol Čileanaca u ovoj utakmici. Brazilci su ih postigli sedam za pobjedu 30:22. Fernando Jose Pacheco je zabio svih sedam lopti, Ribeiro pet uz dva promašaja, koliko je postigao Silva.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije