Španija pregazila Sloveniju u borbi za prvo mjesto

Svjetsko prvenstvo u rukometu

Španija pregazila Sloveniju u borbi za prvo mjesto

Rukometaši Španije slavili su večeras uvjerljivu pobjedu protiv Slovenije sa 36:26 u okviru 5. kola grupe B Svjetskog prvenstva u Francuskoj.

Bila je ovo direktna borba za prvo mjesto jer su ovo dvije prvoplasirane ekipe na tabeli. Slovenija je prije ovog meča imala tri pobjede i jedan remi, dok je Španija imala četiri pobjede. 

Slovenija je dobro ušla u meč te su brzo poveli sa 3:1, ali Španci se odmah vraćaju i okreću rezultat na 5:3. Prednost Crvene furije rasla je od tog trenutka iz minute u minut pa su do kraja prvog dijela meča imali prednost od 18:10.

U nastavku meča Španci su mirno sve priveli kraju i Slovenci nisu imali šansu da se vrate u meč pa su se morali pomiriti sa porazom. Španija kao prvoplasirana reprezentacija grupe B ide u drugi krug, dok će Slovenija tamo ići sa drugog mjesta.

Španija: Gurbindo 1, Fernandez 4, Rivera 6, Tomas 1, Entrerrios 4, Dujshebaev 1, Sarmiento, Canellas 4, Guardiola 3, Goni, Balaguer 7.

Slovenija: Blagotinsek, Henigman 1, Kaviticnik 2, Janc 3, Dolenec 4, Poteko 1, Miklavčić 2, Kodrin 1, Zarabec 2, Mackovsek 1.

U drugom meču koji je počeo u istom terminu Norveška je slavila protiv Japana sa 38:23. Norveška je u grupi A završila na 2. mjestu, dok je Japan ostao posljednji.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi