Španija probudila Hrvate iz najljepšeg rukometnog sna

Drugo polufinale Evropskog prvenstva

Španija probudila Hrvate iz najljepšeg rukometnog sna

Reprezentacija Španije se večerašnjom pobjedom protiv Hrvatske rezultatom 33:29 plasirala u finale Evropskog prvenstva u rukometu koje se igra u Poljskoj.

Utakmicu su bolje otvorili hrvatski rukometaši, koji su na startu poveli sa 4:1, a zatim i sa 5:2. Kako je utakmica odmicala, Španci su preuzimali glavnu riječ i krajem prvog poluvremena napravili veliku seriju od 8:1. Hrvatska je imala 13:10, a Španci su na poluvrijeme otišli sa vodstvom od 18:14.

Hrvatska je u prvoj polovini drugog poluvremena bila potpuno ravnopravan protivnik Španiji i vratila se u rezultatski egal. Ipak, baš kao i završnica prvog, Špancima je pripao i finiš drugog poluvremena, pa su ostvarili trijumf rezultatom 33:29.

Španiju su do pobjede predvodili Garcia i Rivera sa po šest pogodaka, a obojica su imali stopostotan učinak. Aguinagalde i Tomas su postigli po pet, a Raul Entrerrios četiri gola. U redovima Hrvatske najraspoloženiji je bio Slišković sa šest pogodaka, dok su Marić, Kopljar i Štrlek dodali po četiri gola.

Španija će se u finalu Evropskog prvenstva sastati sa Njemačkom, nakon kojeg će biti poznat novi evropski šampion.

Evropsko prvenstvo, polufinale:

Španija - Hrvatska 33:29 (18:14)

Španija: Šterbik, Perez de Vargas, Gurbindo, Maqueda 2, Tomas 5, Entrerrios 4, Aguinagalde 5, Ugalde 3, Canellas, Morros de Argila, Garcia 6, Baena, Rivera 6, Guardiola 1, Del Arco, Dušebajev 1.

Hrvatska: Stevanović, Alilović, Marić 4, Duvnjak 1, Kopljar 4, Gojun, Horvat 3, Karačić 3, Kozina, Štrlek 4, Čupić 2, Kovačević, Mamić, Sebetić 2, Slišković 6, Cindrić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi