Španija slavila nad Austrijom

Kvalifikacije za EP

Španija slavila nad Austrijom

Austrija i Španija odigrale su večeras susret 3. kola Grupe 3 kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo u rukometu. 

Na gostujućem parketu Španija je opravdala ulogu favorita i u zanimljivoj utakmici uspjela je doći do pobjede, a konačan rezultat glasio je 30:29. 

Prvo poluvrijeme, koje se pretežno igralo gol za gol, okončano je s minimalnom prednošću Španaca od 13:14, a isti tempo je viđen i u nastavku. Do posljednjih sekundi je bilo neizvjesno, a na kraju Španci su bili sretniji i spretniji, te se kući vraćaju sa novim bodovima. 

Španiji je ovo bila treća pobjeda i u kvalifikacijskoj grupi se nalazi na liderskoj poziciji s maksimalnih šest bodova, dok je Austrija na drugom mjestu sa četiri manje. Preostali susret iste grupe između Finske i Bosne i Hercegovine igra se sutra u 17:30 sati. 

Kvalifikacije se, inače, igraju u sedam grupa, a na Evropskom prvenstvu koje će se igrati u Hrvatskoj bit će dvije prvoplasirane iz svake. 

Kvalifikacije za EP:

Ukrajina - Češka 26:23
Rusija - Švedska 21:29
Norveška - Francuska 35:30
Slovačka - Crna Gora 27:27
Latvija - Holandija 27:29
Slovenija - Njemačka 23:32
Belgija - Litva 29:33
Austrija - Španija 29:30

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi