Španija slavila nad Mađarskom, Poljska iznenadila Rusiju

Treće kolo EP za žene

Španija slavila nad Mađarskom, Poljska iznenadila Rusiju

Evropsko prvenstvo za žene u rukometu nastavljeno je večeras utakmicama trećeg kola koje su dale odgovore na mnoga pitanja.

Najzanimljiviju utakmicu odigrale su rukometašice Mađarske i Španije. Španjolke su na kraju bile uspješnije sa 27:26 nakon što je na poluvremenu rezultat bio nerješen.

U drugoj utakmici grupe A viđeno je najveće iznenađenje dana. Poljska je protiv favorizirane Rusije došla do pobjede od 29:26 i tako se plasirala u drugi krug.

U grupi B, Norvežanke su nastavile sa odličnom igrom na prvenstvu i došle do svoje treće pobjede iz isto toliko utakmica. Iako su rukometašice Danske na poluvremenu imale minimalnu prednost, sjajnom igrom u nastavku je Norveška došla do pobjede od 27:21.

U drugoj utakmici je Rumunija sa minimalnih 23:22 slavila protiv Ukrajine, koja je bez ikakve dileme bila najslabija ekipa u ovoj grupi.

Tako su se iz grupe A dalje plasirale rukometašice Španije, Mađarske i Poljske, dok su iz grupe B dalje prošle Norvežanke, Dankinje i Rumunke.

Evropsko prvenstvo za žene:

Rumunija - Ukrajina 23:22
Poljska - Rusija 29:26

Španija - Mađarska 27:26

Norveška - Danska 27:21

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.