Španija ubjedljiva protiv Austrije za četvrtu pobjedu

4. kolo kvalifikacija za Evropsko prvenstvo

Španija ubjedljiva protiv Austrije za četvrtu pobjedu

S. Mlaćo

U okviru 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u rukometu večeras su u Španiji snage odmjerile selekcije Španije i Austrije, a domaći su slavili visoku pobjedu 35:24.

Radilo se o susretu 4. kola grupe 3 u kojoj nastupa i naša reprezentacija, a Španci su očekivano slavili te sada imaju osam osvojenih bodova iz četiri utakmice.

Austrija se vrlo dobro držala prvo poluvrijeme, te čak i imala vodstvo 7:5, ali se Španija nije predavala i kod rezultata 11:11, Španci prave seriju 4:0, te na pauzu odlaze pri rezultatu 15:11.

U drugom poluvremenu rutinska partija Španaca koji su cijelo vrijeme imali prednost 6-7 razlike, ali su na kraju dodali gas te slavili 35:24. Prije par dana ove dvije selekcije odmjerile su snage u Austriji, a Španija je slavila 30:29.

 Španija - Austrija 35:24 (15:11)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi