Srbija i Mađarska bi mogle u Katar

Nakon odustajanja Bahraina i Ujedinjenih Arapskih Emirata

Srbija i Mađarska bi mogle u Katar

Prvo je odustala Australija, Njemačka je dobila pozivnicu uprkos protivljenju Islanđana. Nakon toga se povukla reprezentacija Bahrain, pa selekcija Ujedinjenih Arapskih Emirata.

To znači da imamo dvije " rupe" jer je u grupi C ostalo jedno prazno mjesto, baš kao i u grupi D. Na sastanku IHF 21. novembra bit će poznato koje reprezentacije će ići u Katar umjesto Bahraina i UAE, vrlo lako bi se moglo dogoditi da to budu Srbija i Mađarska čime bi definitivno priča bila zaključena.

Ukoliko se to dogodi u grupi D ćemo imati dvije selekcije sa pozivnicom, tamo je već Njemačka, ali one koji su se kvalifikovale ranije, Dansku, Poljsku, Rusiju i Argentinu. Ova grupa bi vrlo lako mogla biti dolaskom jedne selekcije iz Evrope, vrlo neugodna za prolaz. Slično bi moglo biti i sa C grupom gdje trenutno imamo Francusku, Švedsku, Češku, Egipat i Alžir.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti