Srbija i Švedska u posljednjem susretu dana bez pobjednika

Srbija prokockala pet golova prednosti

Srbija i Švedska u posljednjem susretu dana bez pobjednika

U posljednjem susretu prvog kola, grupe 1, na Evropskom rukometnom prvenstvu za žene, Srbija i Švedska podijelile su bodove. 

Švedska je bolje otvorila susret i već nakon deset minuta igre imala pet golova viška. Vratila se Srbija vrlo brzo, pa je razlika pala na samo jedan gol, a Šveđanke su na odmor otišle sa vodstvom, 14:13. 

 

U nastavku preokret, Srbija je nakon samo deset minuta igre u drugom poluvremenu došla do tri gola viška. Devet minuta prije kraja domaćin prvenstva imao je i pet golova prednosti, ali je za samo pet minuta Švedska napravila seriju, 5:0, pa smo dobili zanimljivu završnicu. U zadnje tri minute međutim nismo vidjeli niti jedan gol, pa je susret završen rezultatom, 23:23. 

 

Najefikasnija u redovima Srbije bila je Rajović sa pet golova, dok je za Švedsku osam postigla Torstenson. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.