Srbija izborila plasman na Evropsko prvenstvo

Uz pomoć Bjelorusije

Srbija izborila plasman na Evropsko prvenstvo

Rukometna reprezentacija Srbije je dan nakon iznenađujućeg remija sa Poljskom (34:34) ipak zvanično osigurala nastup na Evropskom prvenstvu koje se igra 2018. godine.

Danas je u drugoj utakmici 5. kola grupe 2 Bjelorusija kao gost savladala Rumuniju sa ubjedljivih 32:22 i tako izbila na prvo mjesto.

Pobjeda Bjelorusije znači da Srbija ostaje na +3 u odnosu na trećeplasiranu Rumuniju uoči posljednjeg kola, što je matematički nedostižna prednost.

U grupi 2 Bjelorusija i Srbija imaju po sedam bodova i za dva dana će imati međusobni okršaj za prvu poziciju i prestiž, jer su obje selekcije izborile plasman na Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi