Srbija savladala Ukrajinu, Švedska Makedoniju

Šveđanke ubjedljive protiv Makedonije

Srbija savladala Ukrajinu, Švedska Makedoniju

Danas su u Srbiji na Evropskom prvenstvu za žene u rukometu, svoje mečeve drugog kola igrale reprezentacije u grupama, A i B.

Makedonija se sastala sa Švedskom, a Šveđanke su bolje otvorile susret i povele sa 4:1. Zadržale su Šveđanke prednost do kraja prvog poluvremena i na odmor otišle sa vodstvom, 11:8. 

 

Nastavila je Švedska sa odličnom igrom i u nastavku i vrlo brzo došla do šest golova viška. Do kraja su Šveđanke zadržale vodstvo i slavile 26:15. 

 

Najefikasnija Šveđanka bila je Torstenson sa osam postignutih golova, dok je za Makedoniju Bajramoska postigla četiri gola.

 

Švedska sada ima četiri boda nakon dva kola, druga je Francuska sa dva, ali i utakmicom manje. Makedonija i Danska su bez bodova.

 

U drugom susretu od 18 sati i 15 minuta sastale su se selekcije domaćina Srbije i Ukrajine. Početak susret protekao je u igri gol za gol, a rezultat je bio, 4:4. U nastavku bolja igra Srbije, pa je domaćin na poluvrijeme otišao sa vodstvom, 14:10. 

 

Vratila se Ukrajina u drugom poluvremenu i došla na smo gol zaostatka, bilo je 17:16 za Srbiju. Nije domaćin prvenstva dozvolio preokret i Srbija je na kraju slavila 25:23. 

 

Najefikasnije u redovima Srbije bile su Popović i Damjanović sa po pet golova, dok je za Ukrajinu sedam postigla Managarova. 

 

Srbija sada ima dva boda, kao i selekcije Norveške i Češke Republike, koje međusobni duel igraju večeras. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.