Srbijanke do boda u posljednjim sekundama

EP u Švedskoj

Srbijanke do boda u posljednjim sekundama

Rukometašice Srbije odigrale su neriješeno sa Švedskom (30:30) u trećem kolu grupne faze na Evropskom prvenstvu.

Poslije pobjeda nad Slovenijom i Španijom, izabranice Dragice Đurić osvojile su bod protiv domaće selekcije i kao prvoplasirani tim iz grupe A idu u narednu fazu takmičenja.

Srbijanke su na poluvremenu imale tri gola prednosti (18:15), da bi domaćin na desetak minuta do kraja susreta preokrenuo rezultat u svoju korist i poveo sa 25:24. 

Rukometašice Srbije ni to nije poremetilo te su u uzbudljivoj završnici stigle do izjednačenja. Bod Srbiji donijela je Kristina Liščević u posljednjim sekundama.

Najefikasnije u redovima Srbije bile su Slađana Pop-Lazić, Sanja Radosavljević i Katarina Krpež sa po pet golova. Kod Šveđanki se istakla Louise Sand sa osam pogodaka.

U narednu fazu takmičenja izabranice Dragice Đurić prenose tri boda. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi