Srbijanke iznenadile Španiju

Evropsko prvenstvo za rukometašice

Srbijanke iznenadile Španiju

E. Škorić

Rukometašice Srbije upisale su i drugu pobjedu na Evropskom prvenstvu u Švedskoj.

Srbijanske su u drugom kolu grupe A savladale Španiju sa 25:23, iako su  Španjolke slovile za favorita u ovom duelu.

Krajem prvog dijela su Srbijanke došle do serije i povele 11:7, a na poluvremenu su imale vodstvo 11:8, da bi u nastavku otišle i na devet golova razlike, što je bila najveća prednost jedne selekcije na današnjem meču.

Uspjele su Španjolke da se vrate na minus tri, ali pobjeda izabranica Dragice Đurić niej bila pod znakom pitanja. Za Španiju je, podsjećamo, ovo bio drugi poraz nakon što ih je u prvom kolu pobijedila Švedska, koja večeras igra protiv Slovenije.

Katarina Krpez Slezak je sa šest golova bila najbolja u srbijanskoj selekciji, dok je Jovana Stoiljkovi postigla pet golova. U ekipi Španije Carmen Martin je bila bolja od ostalih i ona je postigla šest golova.

Španija - Srbija 23:25 (8:11)

Španija: Navarro, Zoqbi, Lopez 2, Martin 6, Alberto 1, Mangue 2, Aguilar 3, Chaev, Gonzalez, Pena 1, Gonzales Lara, Gonazlez Mireya, Egozkue 3, Hernandez, Sans 2, Cabral 3.

Srbija: Rišović, Kolundžić, Čolić. Radosavljević 4, Krpez Slezak 6, Trifunović, Lavko 3, Kovačević, Georgijev, Pop-Lazić 3, Obradović, Stoiljković 5, Liščević 1, Petrović, Dmitrović 3.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi