Srbijanske rukometašice zadovoljne plasmanom

Deveto mjesto na Evropskom prvenstvu

Srbijanske rukometašice zadovoljne plasmanom

Izabranice Dragice Đurić porazom od Francuske (28:21) završile su nastup na EP.

Srbijanske rukometašice istakle su da su zadovoljne prikazanim partijama na EP u Švedskoj i da deveta pozicija u konačnom plasmanu za njih predstavlja uspjeh. Takođe, dodale su da je pred ekipom svijetla budućnost.

"Bravo za sve djevojke kako su se borile, iako je meč imao mnogo veću važnost za Francuskinje. Pokazale smo karakter, dale sve od sebe i na kraju možemo biti zadovoljne. Deveto mjesto je uspjeh", rekla je golman Nina Kulundžić.

Sa njom se složila i Marija Petrović.

"Imali smo pehove sa povrijeđenim igračima, ali se nismo obrukale. Pokazale smo da možemo. Samo da budemo zdrave i napredak u budućnosti je zagarantovan", izjavila je srbijanska reprezentativka.  

Željka Nikolić smatra da je njen tim u posljednjem nastupu u Goteborgu pružio snažan otpor favorizovanim Francuskinjama i da se u narednom periodu od Srbije mogu očekivati viši dometi.

"Odigrale smo za sebe, dok su Francuskinje morale da pobijede kako bi se plasirale u polufinale. Pružile smo im kvalitetan otpor. Utakmica je pokazala da ovaj tim može da igra na visokom nivou. Treba vjerovati u nas. Sa svakom narednom utakmicom samo može biti bolje i bolje".

Treba istaći da je plasman u drugi krug takmičenja Srbiji donio mjesto u prvom šeširu pred žrijeb baraža za SP, koje se naredne godine igra u Njemačkoj.

Pored Srbije, u prvom šeširu se nalaze Švedska, Španija, Rumunija, Rusija, Mađarska, Češka, Crna Gora i Slovenija. U drugom šeširu nalaze se Hrvatska, Poljska, Austrija, Makedonija, Bjelorusija, Turska, Slovačka, Italija i Ukrajina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi