Šta se dešava s Muhamedom Toromanovićem

Problemi našega pivota

Šta se dešava s Muhamedom Toromanovićem

Muhamed Toromanović nakon povratka u reprezentativno jato, dolaskom Bilala Šumana za selektora rukometnog tima BiH, nije imao bogzna koliku minutažu. Posebno nikakvu imao je u posljednjoj utakmici, prvoj kvalifikacionoj protiv Estonije u Skenderiji (31:24).

Kada je Šuman preuzeo naš tim, za očekivati je bilo da zbog stila kojeg preferira, mlađi igrači preuzmu polako glavne uloge od Toromanovića, Prce i starijih vedeta. To je na početku i saopćio svojim igračima Šuman, no sudeći prema posljednjoj utakmici, tadašnja odluka nije bila definitivna.

U Skenderiji smo vidjeli Nikolu Prcu 45 minuta, igrao je u oba pravca, vidjeli smo Ivana Karačića iz najboljih dana, međutim nismo vidjeli simbola naše reprezentacije u posljednjih desetak godina - Muhameda Toromanovića.

Ne zato što Muhamed ne igra u svome Creteilu, ne ni jer su Vranješ i Senjamin Burić prve Šumanove opcije, već isključivo jer se u Creteilu slabo trenira!

"Muhamed nije zadovoljan ni obimom ni kvalitetom treninga tamo, to mi je priznao, a to se realno i vidi. Nisam ga otpisao, može on još puno dati za reprezentaciju, posebno u napadu, ali pod hitno mora promijeniti klub. Postoji nekoliko klubova kojima treba kvalitetan pivot i rekao sam mu da pokuša uraditi nešto, zbog sebe. Čovjek kad nije u npunom treningu to jako mnogo utiče na njegove performanse", kazao je Šuman.

Najbolji primjer koliko znači kvalitetan trening je Benjamin Burić koji je već sada napravio bolju karijeru nego ijedan naš golman od Enida Tahirovića naovamo. Možda je bilo talentovanijih od Burića, ali nisu imali njegov put, nisu toliko marljivi bili i na pravome mjestu u pravo vrijeme.

U tom kontekstu dobro je i što je Dejan Malinović promijenio klub, pa makar Francusku zamijenio Rumunijom. Naši igrači mogu biti samo dobri kada su na maksimalnih 100 posto.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi