Stiglo izvinjenje od RK Maribor

Nakon incidenta oglasili se Slovenci

Stiglo izvinjenje od RK Maribor

A. Beganović

Nakon incidenata na rukometnoj utakmici Maribor - Gradačac na kojoj su navijači Maribora u nekoliko navrata skandirali "Nož, žica, Srebrenica", čelnici slovenačkog kluba izvinili su se zbog sramotnog ponašanja.

Rukometni klub Maribor Branik povodom nemilih scena na pomenutoj utakmici uputio je zvanično saopštenje u kojem između ostalog stoji:

"RK Maribor se još jednom izvinjava svim igračima, stručnom štabu i svim navijačima RK Gradačac zbog nekorektnog ponašanja desetorice većinom maloljetnih navijača za vrijeme utakmice Challenge kupa između RK Maribor i RK Gradačac, odigrane ove subote.

Zbog činjenice, da na utakmicama nemamo ulaznica praktički je nemoguće kontrolirati ulaz navijača, a u budućnosti ovim pojedincima, koje smo identikovali, neće biti dozvoljen ulazak na utakmice našeg kluba.  Naši zaštitari odradili su dobar posao i spriječili bilo kakvu mogućnost dodatnog incidenta, kada su na zahtjev delegata utakmice izbacili manju grupu pojedinaca zbog nesportskog ponašanja.

RK Maribor gradi budućnost kluba na sportskim i ljudskim kvalitetama igrača, a najbitnija kvaliteta navijača treba biti poštovanje sportista, kao i ostalih sudionika utakmice.

Na kraju želimo ponoviti da najoštrije osuđujemo neprimjereno navijanje male navijačke grupe".

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.